czwartek, 20 lipca 2017

Paríž, rok 2001: Svorada triumfuje. A potom prišiel na Tour dlhý český pôst

Bettini z Mapei za ním zo spurterského vláčika vystupuje, išiel už doraz. Tým vzniká diera. Keď za to teraz vezmem, nikto za mnou v háku nepôjde a môžem na tom zarobiť, blysne Svorad myslí.

Áno, môže to vyjsť.

A vyšlo to!

Přespurtoval dva zvyšné jazdca pred sebou a zdvihol ruky nad hlavu. Ján Svorada vyhral na Champs Élysées, získal svätý grál cyklistických šprintérov!

Až za ním prešli cieľom dva legendárny rýchlikoch, Nemec Zabel a Austrálčan O'Grady. Nadviazal na svoje dva triumfy na Tour, ktoré dosiahol vo Futuroscope 1994 pred Rusom Abdužaparovem a Nemcom Ludwigom a v Corku 1998 pred ďalšími spurterskými velikánmi McEwen a Cipollinim.

V Paríži tretíkrát - a naposledy - jasal v cieli etapy Tour . A vyc hutnával si to. "Tá eufória sa ťažko opisuje.Celú Tour som sa vtedy veľa trápil. Bol som prechladnutý, pretože v prvých desiatich dňoch nám stále pršalo a prejsť Francúzske stredohorie bolo pre mňa dosť náročné.A potom som aj napriek tomu vyhral pre šprintérov tak ikonickou etapu. "

bet365 bonus Rozhodne by ho vtedy nenapadlo, že potrvá zdanlivo nekonečných štrnásť rokov, než ďalší český cyklista oslávi víťazstvo v etape Tour.

"Ja bol rád, že som vyhral, ​​a nepremýšľal som, čo bude ďalej," hovorí dnes, v 46 rokoch rodák zo slovenských Trenčína, ktorý prijal české občianstvo as rodinou teraz žije v Ostopovice u Brna.

Generácie slovenských jazdcov sa potom na scéne striedali, Jan Hruška vyhral na Gire, Tomáš Konečný na Vuelte, neskôr Roman Kreuziger na Gire a predvlani tiež Zdeněk Štybar aj Leopol d König na Vuelte. Ale na Tour stále nikto.Minuloročná tretie miesta Königa a Bártu bola maximom.

Z popredných cyklistických krajín iba Kanada čakala pred týmto ročníkom Tour na etapový triumf na tomto závode dlhšie ako Česko, v jej prípade išlo dokonca o 17 rokov.

Lenže Česi už nečakajú.


Zdeněk Štybar to vo štvrtok v Havre zariadil. "Je krásne, keď sú Čech a Slovák na prvom a druhom mieste," hovorí od obrazovky Svorada.

"Etixxu sa tak vyplatila práce v koncovke," hodnotí vzápätí dojazd. "Bohužiaľ, Tony Martin im v žltom spadol a mohol si za to asi sám, pretože mu nevyšiel prechod zľava doprava a lízl si o bicykel súpera.A vzápätí prišiel útok Zdeňka. "

Svorada predtým na cieľovom mestskom stúpanie veril skôr Slovákov Saganovi, bol to dojazd bet 365 aj podľa jeho gusta. "Ale Zdeněk využil moment prekvapenia, vypracoval si malý náskok. Za ním už nikto zo šprintérov nemal k ruke parťáka a nedokázali ho dostihnúť. "

Rovnako ako kedysi Svorada zaskočil Štybar protivníkov. "Aj keď to jeho prekvapenie bolo dlhšie ako moje, atakoval asi 600 metrov pred cieľom."

Za päť týždňov sa môžu cesty dvoch jediných slovenských víťazov z Tour de France opäť prepojiť. V auguste totiž bude Svorada na Morave riaditeľom etapového preteku Czech Cycling Tour, ktorý tento rok povýšil bet365 mobil bet365 do kategórie European Tour 2.1..Účast na ňom už potvrdil aj worldtourový tím Etixx-Quick Step.Istý by mal byť štart Petra Vakoče, bronzového cyklistov z Európskych hier. A tiež o tom Štybarově sa jedná!

"Teraz by sa mohol Zdeněk na Tour trochu pošetřit, aby potom zvládol u nás štartovať," vtipkuje Ján Svorada.

bet365 stavky

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz