czwartek, 20 lipca 2017

Lafata cudzinci nenahradili, pred Ligou majstrov tím sebavedomie nezískal

sparťanskí fanúšikovia boli natešení na štart ligy, na novo poskladaný tím s niekoľkými cudzincami. Ak boli zvedaví, ako sa predvedie v novom rozostavenie, tak optimizmus do sezóny im duel v Jihlave dať nemohol.

"Bolo to od nás pomalé, domáci sa stíhali vracať, vzadu boli kompaktné. Tých medzier v obrane moc nebolo. Nám sa nedarilo hru zrýchliť. Keď už sme si šance vypracovali, tak sme gól nedali, "hovoril stredopoliar Bořek Dočkal.

Do boja viedol Spartu ako kapitán, pretože Lafata po zranení kolena ešte hrať nemohol. Ale na zápas v Jihlave spomínať rád nebude. Dostal zbytočnú žltú kartu, jeho tím nestrelil gól a už po prvom kole na rivala z Plzne stráca dva body.

Po zápase boli Sparta veľa sklamaní.Keď išli poďakovať stovkám fa núšikov, ktorí za nimi do Jihlavy prišli, mali hlavy dole. "Mrzí to veľa," poznamenal stredopoliar Marek Matějovský. Jeden z mála sparťanov, ktorí podali solídny výkon.

O solídnym výkonom mužstva sa však hovoriť nedalo. "Pravda, moc vyložených šancu sme nemali. Dve, ​​možno tri. Nie vždy si ich vytvoríte sedem osem. Ale stále to bolo dosť, aby sme v Jihlave dokázali vyhrať, "tvrdil Dočkal.

Sparťania sa hneď na prahu nového ročníka dostali do nevýhodnej situácie. Nezískali tri body v zápase, ktorý nemal byť v lige z najťažších.Navyše štyri dni pred vstupom do kvalifikácie o Ligu majstrov im nevydarený duel zrazil sebavedomie.

"Je to nepríjemné. Čaká nás boj o Ligu majstrov a predstavovali sme si, že do Moskvy poletíme s lepším pocitom, "priznal Dočkal.

"Chceli sme začať víťazne a sebavedomie si zdvihnúť," premýšľal Matějovský. "Viem, bolo to zlé, ale zase nemôžeme m ať hlavy dole."

S výkonom z Jihlavy by Sparta v utorok na ihrisku CSKA Moskva dopadli zle. Moc dobre si uvedomujú, že sa musí zlepšiť vo všetkých smeroch. Ale čo keď neúspešný vstup do sezóny na ne bude mať negatívny vplyv?

"Verím, bet 365 že nie. Liga majstrov je iná súťaž, ide tam o niečo iné, zápas bude vyzerať inak.v Jihlave sa nám nepodarilo dobyť obranu, "podotkol Dočkal. "Myslím si, že by sme sa s tým v hlave porovnať mali."

Sparta sa prvýkrát v ostrom zápase predstavila s rozostavením s tromi obrancami, piatimi záložníkov bet365 bonus a dvoma útočníkmi. Nezdalo sa, že nemohúcnosť v ofenzíve by bola dielom nového systému. Ale treba defenzíva nepriestupne nevyzerala.


"Pre nás to prevratná zmena nie je. Aj keby sme hrali v predchádzajúcom rozostavenie, rovnako by sme museli hľadať medzery v obrane. Mali sme hrať rýchlejšie, mať kvalitnejšie předfinální fáze. Ich obrana hrala dosť vysoko, priestoru tam bolo bet365 mobil dosť, lenže my boli nepresní, "povedal Dočkal.

A ešte ďalšie moment budí rozpaky.Sparta v letnej prestávke priviedla tri zahraničné útočníkmi Paixaoa, Fataie a Litsingiho, aby nemusela spoliehať len na Lafata. A keď nebude k dispozícii, tak aby jeho absencia nebola pre ofenzívu neriešiteľným problémom.

Lafata pre zranenie nehral, ​​Paixao, Fata aj bet365 Litsingi sklamali. "Predsa neznamená, že keď raz nedáme gól, že nám hneď niekto chýba. Je to keby. Možno keby Dávid hral, ​​že by gól dal. Je to osobnos ť, na ktorú spoliehame. Ale nemyslím si, že by sme si v Jihlave bez neho poradiť nemali, "uvažoval Dočkal.

bet365 stavky

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz