sobota, 15 kwietnia 2017

Že bude riešiť FIFA je toxický fiefdom vyšleme jasný signál do sveta

Bet365-Vyzdvihnúť svoj bonus style="display:block;margin:auto;text-align:center;" src="https://i.guim.co.uk/img/static/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2014/9/27/1411831884371/806c93fc-47b3-494f-b50f-00db51514742-2060x1236.jpeg?w=700&q=55&auto=format&usm=12&fit=max&s=e15df231f6c1e4cbcf637ba8d2c5f15f" />

Napriek tomu ako western tvrdo hospodárska sila ubúda relatívne, a použitie vojenskej sily je plná zákona nezamýšľaných dôsledkov - nehovoriac o jeho zákonnosti - mäkká sila je stále naším jediným nástrojom. Najnaliehavejšie výzvou čelíme, je stimulovať a napomáhajú k pravidlu-of-právo spoločností na celom svete, takže je dobre známe, že neexistuje žiadne ospravedlnenie pre korupciu, klientelizmu, teroristické barbarstvo, pozemné mání alebo svojvoľné väznenie. Je to jediný odolný odpoveď - a ak nie je na západ môže začať, aby sa stala účinnejšie, nový temna čaká. Ani to nie je len o obvyklé litánie trieda jedného obavy - na Strednom Východe, zmeny klímy alebo akcie Ruska v Kryme a na Ukrajine.Rozkladá sa do každého rozmeru globálneho riadenia.

V piatok, prezident FIFA Sepp Blatter, uzatvárajúce dvojdňové zasadnutie svojho globálneho výkonného výboru vo Švajčiarsku, povedal Fifa nebude zverejňovať správu Garcia. To skúmal obvinenia z nekalé praktiky a úplatkárstva okolitého ako Rusko a Katar získal právo etape Svetového pohára v roku 2018 a 2022. Nikto z výboru vyzval na zverejnenie, tvrdil. Jej závery by zostať v tajnosti.

Je to hanba. So sídlom v Zürichu, Fifa je rada guvernérov svetového futbalu sa 209 národnými členom futbalových asociácií.Ale aj keď to má globálny dosah, výkon a príjem, zarábať 4,5 mld $ tento rok zo Svetového pohára samotnej, je spustený s menšou transparentnosť než kufri auta na predaj. Futbal, a svet, potrebuje lep� �ie.

Prezident je volený jednoduchou väčšinou členov 209. Neexistujú žiadne kontroly a rovnováhy; no zodpovednosť ku správnej rade; žiadna transparentnosť nad kľúčových otázkach ako je plat; žiadne protokoly pre zverejňovanie správ, ako sú tie bývalé New York okresný advokát, Michael Garcia. Akonáhle je zvolený, prezident FIFA môže bežať na organizáciu ako kmeňového náčelníka, výdaj priazeň usilovať o trvalú podporu z rôznych frakcií, z pokolenia a kefovanie off kritiku.Jeho pozícia je neotrasiteľná.

To nikdy nebol uspokojivý, ale futbal je teraz najväčší športový svetový, čo predstavuje 43% z príjmov zo všetkých svetových športových podujatí.


A s peniazmi prichádza pokušenie. V prípade Fifa so svojimi nepriehľadnými štruktúrami, môže to znamenať, nekonečné možnosti pre samostatne ocenený prémií, sladidlá, zátky a úplnému poškodeniu.

Sepp Blatter sa voľby v roku 1998 bol sprevádzaný obálok s $ 50.000 v hotovosti pri Meridien Hotel v Paríži, kde sa konal kongres. Peniaze, bolo povedané, bola podpora národných futbalových zväzov. Neskôr prezident somálskeho futbalového zväzu tvrdil, mu bola ponúknutá $ 100,000 podľa Blatter tábora pre svoje hlasovanie.Blatter sa spoliehal na afrických a ázijských hlasov pre víťazstvo, zbieral vplyvným katarskej Mohamed bin Hammam, ktorý mal pokračoval byť prezidentom Ázijskej futbalovej konfederácie.

Spool vpred 16 rokov a zástupcovia v São Paulo pre 64. Fifa kongres tento rok v júni ocitli šťastné príjemcom neočakávané $ 700,000 každý pre ich združenia, ich podiel v unbudgeted prebytku na majstrovstvách sveta. U malých národných futbalových zväzov v Karibiku alebo Tichomorí, je to veľké peniaze. A každý, ako pán B latter vie, s hlasovaním. V 78, sa chystá znovu kandidovať na piaty termín ako prezident.Kmeňový náčelník pozná pravidlá.

Tiež vie, ako odmietnuť na západ, potešujúce v procese jeho volebný obvod v Afrike a Ázii. Tieto kritiky sú diskriminačné a rasistické, povedal po Sunday Times publikoval viac usvedčujúce odhalenia o údajnej korupcii pred nedávnom Svetovom pohári. V piatok mal mosadzný krk tvrdiť, že Fifa mal "príkladnú organizáciu v oblasti etiky,"

Garcia chce, aby jeho správa zverejnená. anglický FA podporí ho aj Európania a Američania budú hrmí. Ale nemáme hlasy a my sme príliš ľahko predstavovaný ako supremacist a rasista. Pre mnohých z Blatter priaznivcov, sladidlá a Upchávky sú normálne, bežný mena podnikania.Ak žijete v krajine s malou zodpovednosť a spustiť ako verzia Fifa, musíte postarať sami. Jeho ovládanie je tak blízko dokončenia. Až na jar budúceho roka, Fifa povie svetu, čo ch ce robiť v nadväznosti na správu Garcia - doteraz videli štyria ľudia - ale nezverejňuje samotnej správe. Žiadna zmena sa plánuje FIFA správy: je aj naďalej prezidentovu fiefdom

Čo robiť.? Európania, ak konajú v zhode a na princípe, môže robiť vlny. Minulý týždeň UEFA - Európska futbalová federácia - povedal FIFA, že ak nekonala odstrániť škvrnu na vlastníctvo tretej strany hráčov, ich premena na akciovom trhu kasíno čipy, potom by sa jednať sám. Fifa ustúpila.Konkrétne a principiálne konanie môže mať nejaký vplyv.

Švajčiari musia byť nútení trvať na tom, aby Fifa buď dodržiavala najlepšie zásady riadenia, alebo opúšťa Švajčiarsko. Európsky parlament by mal iniciovať vypočutie s šiestimi hlavnými sponzormi Fify: Coca-Cola, Adidas, Sony, Hyundai, Emirates a Visa, a položiť ťažké otázky o tom, aký tlak prinášajú. Americký kongres by mal nasledovať. Európania môžu ísť ďalej; Ak s a nezúčastňujú na Majstrovstvách sveta, je mŕtva ako športová súťaž.

Podčiarkuje väčší bod: musíme dodržiavať naše hodnoty a spoločne s nimi zdieľať spoločné veci.Zatiaľ konzervatívna strana sa pripravuje k boju voľby na nativist programe opúšťať Európsky dohovor o ľudských právach (ECHR) a pohybuje sa stále bližšie k odchodu z Európskej únie. Od Sepp Blatter viac smrteľných nepriateľov, to sú dary - kapituláciu ako mäkkej sily a skutočného vplyvu. Trvalo UEFA zastaviť vlastníctva tretích strán práv prenosu: bude to Európsky parlament, nie snemovňa, ktorá bude starať sponzorov FIFA

Rovnako ako vo futbale, tak to je cez gamutu. záležitosti. Opustiť EDĽP je ukázať, že Tory strana cherrypicks spravodlivosť tak, aby vyhovovali seba; to sa správajú rovnako ako Blatter alebo dokonca Vladimirom Putinom. Ak chcete opustiť EÚ objasňuje, že Británia je, aby sa spoločnú vec s nikým.Žijeme v t mavých časoch.

stavky na Bet365

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz